Nog 100 dagen tot de World Games!

Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA). In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op.

Nederland

Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Powerlifting

De powerliftwedstrijden worden gehouden van maandag 24 tot en met woensdag 26 juli in het Nationale Forum voor Muziek in het centrum van Wroclaw. Nederland wordt bij de dames vertegenwoordigd door Ielja Strik en Ankie Timmers. Pjotr van den Hoek staat vooralsnog bij de zware heren als eerste reserve op de lijst. Bij deze wedstrijden zijn de traditionele gewichtsklasses verruild voor bredere klasses. Te weten: de licht-, middel-, zwaar- en superzwaar-gewichten. Binnen deze klasses zal er niet op totaal maar op Wilkspunten gestreden worden om de te verdienen titels. Ankie zal op 25 juli het spits afbijten voor Nederland bij de zware vrouwen. Een dag later, op 26 juli, mag Ielja zich bewijzen bij de supers.

Samenwerking en online platform

De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets

Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: ebilet.pl

Meer informatie over de World Games vind je hier: theworldgames.org

De nominaties voor het powerliften vind je hier: goodlift.info