NK Classic Powerlifting 2017 (SAP CUP)

Het Nederlands Kampioenschap Classic Powerlifting zal in het weekend van 9 & 10 december 2017 plaats vinden tijdens de SAP-Cup in Congrescentrum Koningshof aan de Locht 117 in Veldhoven.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de KNKF – Sectie Powerliften.

Nominaties

De nominaties en groepsindelingen zijn te vinden op deze pagina.

Wedstrijdindeling

Download de wedstrijdindeling hier (.PDF).

Bekijk hier de plattegrond (.PDF) van de SAP CUP 2017.

Livestream

In samenwerking met SBD Apparel Nederland zullen wij beide zalen gaan streamen.

http://sbdapparel.nl/

Deelnemerinfo

E-ticket procedure: Deelnemers en coaches dienen binnen te komen via de deelnemersentree. Zij hebben hun e-ticket per e-mail toegezonden gekregen en dienen deze daar te tonen. Bij verenigingen ontvangt de contactpersoon alle tickets.

Heb je onverhoopt geen e-ticket ontvangen? Controleer dan eerst je spamfolder en andere mappen. Neem daarna zo snel mogelijk contact op met bestuur [@] knkf-sectiepowerliften.nl.

Weegprocedure: De weging start twee uur voor aanvang van de wedstrijd en eindigt een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Met twee weegruimten zal er één voor de dames en één voor de heren zijn of één per plankier als sessies niet gemengd zijn. Deelnemers worden gewogen op volgorde van hun willekeurig toegewezen lotnummer van laag naar hoog conform het Technisch Reglement. Indien er twee dezelfde lotnummers zijn i.v.m. meerdere sessies, dan mag degene met de lichtere klasse eerst. Deze nummers staan op de nominatielijst en er zullen lijsten hangen bij de weegruimte.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van de Nederlandse Nationaliteit. Bij de weging dient de Nationaliteit te worden aangetoond door middel van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart. Let op: het is niet mogelijk om de nationaliteit aan te tonen met een rijbewijs.

Inschrijven

De inschrijving opent op zondag 24 september 2017 20:00 uur . De inschrijvingstermijn sluit op zondag 19 november 2017 om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,- per atleet.

Atleten die Algemeen Lid zijn van de Sectie Powerliften kunnen zich direct aanmelden via ons nominatiesysteem op deze pagina.

Atleten die lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij de K.N.K.F. kunnen uitsluitend worden aangemeld via de speciale inschrijflink die naar de vereniging gestuurd is.

Alle deelnemers dienen het formulier ‘Verklaring kostenverdeling doping-gerelateerde overtredingen’ ondertekend aan te leveren voor het einde van de inschrijvingstermijn bij Henk Keizer (hc.keizer@quicknet.nl) . Atleten die dit formulier niet tijdig aanleveren worden uitgesloten van deelname.

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van de Nederlandse Nationaliteit. Bij de weging dient de Nationaliteit te worden aangetoond door middel van een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart. Let op: het is niet mogelijk om de nationaliteit aan te tonen met een rijbewijs.

Inschrijven is uitsluitend mogelijk voor atleten die zich voor deze wedstrijd hebben gekwalificeerd.

Kwalificatie eisen

Heren in de gewichtsklassen <59 kg en <66kg klasse dienen in de 12 maanden voorafgaand aan deze wedstrijd tenminste 300 punten te hebben behaald tijdens een officiële Classic- wedstrijd in de gewichtsklasse van deelname. Voor deelname in de gewichtsklassen <74 kg en zwaarder dienen in de 12 maanden voorafgaand aan deze wedstrijd tenminste 350 punten te hebben behaald tijdens een officiële Classic-wedstrijd.

Dames in alle gewichtsklassen dienen in de 12 maanden voorafgaand aan deze wedstrijd tenminste 300 punten te hebben behaald tijdens een officiële Classic-wedstrijd.

De termijn van 12 maanden is gestart tijden het Nederlands Kampioenschap Classic Powerlifting 2016. Deze wedstrijd was dan ook de eerste kwalificatiemogelijkheid.

Coaches

UPDATE: Coaches kunnen alleen nog maar een coach- of bezoekersticket aanschaffen via http://sapcup.eu/tickets/. In verband met de coachticketkosten bij de SAP CUP website is besloten dat het ook mogelijk is te coachen met een bezoekersticket. Coachen kan dus met een coach-, deelnemer- of bezoekersticket.

Coaches kunnen van tevoren bij ons een powerlifting coach ticket aan te schaffen t.w.v. 20 euro per coach. Dit is hun entree voor het weekend en maakt mogelijk dat ze voor 10.00 uur naar binnen mogen. Volg hiervoor de volgende stappen vóór maandag 27 november 2017:

  1. Vul dit formulier in: klik hier. Op dit e-mailadres zal de coach namelijk zijn ticket ontvangen.
  2. Maak 20 euro over op: NL26RABO0327057688 t.n.v. Stichting Evenementen NPB o.v.v. NK Coach + naam coach.

Aantal coaches: Voor deelnemers die Algemeen Lid zijn, wordt maar 1 coach toegelaten tot de opwarmruimte.

Voor verenigingen geldt het volgende:

  • 1 lifter à 1 coach
  • 2 t/m 3 lifters à 2 coaches
  • 4 t/m 6 lifters à 4 coaches
  • 7 of meer lifters à 5 coaches

Coachkleding: Coaches die geen sportkleding of trainingspak aan hebben, kunnen geweigerd worden door de technical controller bij het plankier en de opwarmruimte.

Veelgestelde vragen

Hoe kan mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar hc.keizer@quicknet.nl. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met zondag 19 november 2017 20.00 uur.

Kan ik ook overnachten bij de locatie?

Ja, het is mogelijk om voor dit weekend een hotelreservering te doen bij Congrescentrum Koningshof.

Geeft mijn deelnemerskaart ook toegang tot de SAP Cup?

Ja, deelnemers hebben het gehele weekend toegang tot de SAP Cup.

Waar kan ik bezoekerstickets bestellen?

Fans en belangstellenden kunnen eveneens een toegangskaart via de website van de SAP-Cup bestellen.

Locatie
Veldhoven
Datum
9 & 10 dec 2017
Organisatie
Bestuur Sectie Powerliften